Voor een melding van overlijden (dag & nacht): 045-5211337 | Infonummer: 045-5234006

Mogelijkheden

Samen met de uitvaartverzorger bespreekt u de invulling van de uitvaart. Hierbij dient gedacht te worden aan de opbaring, het rouwdrukwerk, de afscheidsdienst, soort kist, de bloemen, de koffietafel.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Opbaring

Is een manier om op een gepaste wijze van een dierbare afscheid te nemen of een laatste eer te bewijzen. De manier van opbaren bepaalt u zelf, in een kist of toch liever op bed in het mortuarium of liever thuis, of waar mogelijk in het verzorgingshuis. Wij beschikken over twee mortuaria in Brunssum-Treebeek en in Landgraaf-Nieuwenhagen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een mortuarium bij u in de buurt.

Rouwdrukwerk

Met de technieken van tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Wij verzorgen het gehele drukwerk zelf. De keuze bestaat uit een ruim assortiment rouwbrieven en gedachtenisprentjes. Met de huidige technieken is nagenoeg alles mogelijk. Met uw eigen foto’s, afbeeldingen, tekeningen, ontwerpen, maken wij voor u een rouwbrief en een gedachtenisprentje die aan uw wensen voldoen.

Afscheidsdienst

Een afscheidsdienst is iets persoonlijks. U kunt kiezen voor een dienst in de kerk, crematorium of in een gelegenheid die daarvoor geschikt is. Bent u met een kleiner gezelschap en u wilt graag een gepaste en warme ruimte, dan is daar de mogelijk voor in de aula van een van ons mortuaria. Samen met de uitvaartverzorger bespreekt u de dag en het gewenste tijdstip, vervolgens zal dit vastgelegd worden bij de kerk, het crematorium en/of de begraafplaats.

Kisten

Tegenwoordig zijn er kisten te verkrijgen in elke gewenste kleur, houtsoort. U heeft de mogelijk te kiezen uit een standaard kist (de meest gevraagde) of massief eiken, een moderne kist of een kist van natuurhout, gelakt of ongelakt. Zelfs een kist van steigerhout behoort tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om de kist zelf te beschilderen, beplakken of u, uw kinderen of kleinkinderen kunnen er iets opschrijven.

Bloemen

Wenst u bloemen bij de uitvaart of bij de opbaring, ook hier kunnen wij voor zorgen. Uitvaartzorg van Bree werkt met een tweetal vaste bloemisten. De uitvaartverzorger heeft een voorbeeld boek bij zich van de Fleurop, uiteraard worden de zelfde prijzen gehanteerd als u ze zelf gaat bestellen in de winkel. Maar ook deze zorg kunnen wij u uit handen nemen.

Koffietafel

Indien u na afloop van de uitvaartplechtigheid een koffietafel wenst dan is dit vanzelfsprekend mogelijk, op diverse locaties. Tijdens het gesprek met de uitvaartverzorger kunt u een voorkeur aangeven. Indien u dit wenst, regelen wij de reservering voor u.

Verder

Zorgen wij voor de overbrenging, personeel en ook verzorgen wij de aangifte bij de Gemeente van overlijden. Indien u het wenst, is het voor ons in de meeste gevallen mogelijk, om verzekeringspolissen voor u te incasseren.

Contact opnemen

De Mogelijkheden