Voor een melding van overlijden (dag & nacht): 045-5211337 | Infonummer: 045-5234006

Crematie

Na het overlijden van een dierbare, staat u direct voor keuzes; Wordt er gebruik gemaakt van een begrafenis of een crematie? Mensen maken bij het leven wel eens hun uitvaartwensen kenbaar. Is dit niet het geval dan is het aan u als nabestaande om deze moeilijke keuze te maken.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Wij geven u middels deze pagina graag meer informatie over het cremeren van een dierbare, de mogelijkheden en zaken waar u rekening mee moet houden.

Wanneer vindt de crematie plaats?

Een overledenen mag na 36 uur en binnen 6 dagen gecremeerd worden, als u het eerder of later wilt kan alleen met toestemming van justitie en of burgermeester. 

De hoofdvraag bij van Bree is:  Hoe kunnen wij samen ervoor zorgen dat iemand een eervol en respectvolle manier een uitvaart krijgt?

Wat er gebeurd tijdens een crematie plechtigheid?

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat de uitvaartwensen zijn van de overledenen of de nabestaanden. Vooraf begin je met een dienst, deze plechtigheid kan worden gehouden in een aula of zelf gekozen locatie. Vond de dierbare het fijn vond om op een speciaal plekje langs te gaan zoals een cafe of een bepaalde vereniging? dan is het waarschijnlijk daar ook toegestaan om de dienst uit te voeren. Er word bij de crematie nog een laatste ode gegeven aan de overledenen, denk hierbij aan de favoriete muziek, afscheids speech of de laatste woorden die u uw dierbare wilt meegeven.

Het proces

Nadat alle afscheid en wensen in vervulling zijn gegaan, wordt de overledenen overgebracht naar de oven ruimte. Op de kist word een uniek genummerd crematie steentje geplaatst. Dit wordt gedaan omdat er dan geen misverstanden onstaan. Het is ook mogelijk om iets mee te geven aan de overledenen zoals: foto’s, tekeningen, bloemen, knuffels, of zijn of haar eigen kussen en deken. De nabestaanden mogen de overledenen begeleiden tot in de ovenruimte, er kan ook worden geregeld dat een of meerderen personen aanwezig mogen zijn bij het invoeren van de overledenen in de oven. 

Na de crematie moet de as gedurende een wettelijk vastgestelde periode van één maand in het crematorium bewaard worden voordat de as zijn uiteindelijke bestemming kan krijgen. U krijgt een brief van het crematorium over de mogelijkheden en wensen, LET OP! Vaak lijkt het op een reclamefolder, echter zijn het aanbiedingen hoe u de urn kunt bewaren. Het kan zijn dat u na deze termijn nog geen beslissing heeft kunnen nemen. Bij de meeste crematoria heeft u dan nog een half jaar de tijd om te bedenken welke bestemming u de as wilt geven, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. U kunt ook aangeven nog langer na te willen denken over een goede bestemming, er zal nooit iets met de as gebeuren zonder uw opdracht of toestemming. Informeer in dat geval bij het crematorium naar de kosten.

Uitvaartzorg van Bree

Wij helpen graag bij het maken van een tastbare herinnering. Bent u benieuwd naar de kosten en verdere mogelijkheden, dan verwelkomen wij u graag voor een persoonlijk gesprek.

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijk & betrokken uitvaart. Vanaf moment van overlijden tot de dag van de uitvaart zijn wij persoonlijk betrokken bij de nabestaanden.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden en uw wensen voor een (naderende) uitvaart te bespreken. Ongeacht waar u verzekerd bent.

Bereikbaar op: 045-5234006